Mijn naam is Toos  Huisman, en ik woon in Julianadorp.  Ben opgegroeid in Terwolde, een klein dorpje op de Veluwe. Ik heb altijd in de gezondheidszorg gewerkt, met een passie voor  handwerken.

Ik hou van zee,strand,natuur en bloemen, en deze thema's komen dan ook altijd weer terug in mijn werk.

Ik heb diverse malen  geŽxposeerd; o.a. in de "Veldkei" te Havelte
het verpleeghuis de "Bloemkamp"in Bolsward, het verpleeghuis "Den Koogh"in Den Helder, het verpleeghuis "Buitenveld" in Julianadorp, het ziekenhuis  in Den Helder en Sneek, bibliotheek van
Anna Paulowna en in de Hervormde kerk in Julianadorp.

Van 1992 tot 2000 heb ik de cursus kunstgeschiedenis textiel-en werkvorming aan het R.O.C te Schagen gevolgd, onder leiding van docente Doeti Belt.
Sinds 1995 ben ik lid van de landelijke textielgroep "Steek Plus", alwaar we bezig zijn met textiel in de breedste zin van het woord. Ook exposeren we regelmatig, en hebben twee keer per jaar een bijeenkomst, waar we elkaars werk beoordelen.

In 2001 heb ik een zesluik voor de Vredeskerk in Den Helder ontworpen, en met een twintigtal vrijwilligers gerealiseerd.
In 2002 heb ik de publieksprijs gewonnen voor amateurschilders, uitgeroepen door Kees Doolaard .
In 2005 heb ik met een "beklede"boom meegedaan tijdens de textieldagen in Breda.
In 2009 heb ik geŽxposeerd in het gemeentehuis van Den Helder
en in 2010 in het MichaŽls kerkje  te Oosterland,op het voormalig eiland Wieringen.

Momenteel ben ik druk met het ontwerpen en maken van lijkwaden. ook wel afscheidskleed genoemd. Ik maak deze kleden in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.